Tabela Flex

Prodhuesi fleksibël i PCB

Bordi fleksibël i qarkut (bordi fleksibël) shkurtohet si FPC. Krahasuar me bordet e zakonshme të qarkut të rrëshirës së fortë, bordet e qarkut fleksibël kanë avantazhet e dendësisë së lartë të instalimeve elektrike, peshës së lehtë, trashësisë së hollë, më pak kufizim të hapësirës së instalimeve elektrike dhe fleksibilitetit të lartë.

FPC zakonisht klasifikohet si më poshtë sipas numrit të shtresave dhe strukturës së përcjellësit:

1. FPC me
një shtresë Një PCB me një shtresë ka vetëm një shtresë të përcjellësit dhe sipërfaqja mund të ketë ose jo një shtresë mbulesë. Materiali i substratit izolues të përdorur do të ndryshojë me zbatimin e produktit. Materialet izoluese të përdorura zakonisht janë poliesteri, polimidi, politerafluoroetileni, lecka e butë qelqi epoksi dhe të ngjashme.

single-side-printed-circuit-board

Bordi Flex me një shtresë (FPC) ndahen në katër kategoritë e mëposhtme:

Së pari, Pa lidhje shtresore të njëanshme pa shtresë
Modeli i instalimeve elektrike të një bordi të tillë përkul FPC është në një nënshtresë izoluese pa asnjë shtresë në sipërfaqen e telit. Zakonisht përdoret në aplikime jo kritike dhe miqësore me mjedisin. Ndërlidhja arrihet me bashkim, saldim ose saldim me presion. Zakonisht përdoret në telefonat e hershëm.

Së dyti, Lidhja e mbuluar me një shtresë
Krahasuar me klasën e mëparshme, ky lloj ka vetëm një shtresë mbulese në sipërfaqen e telit në përputhje me kërkesat e klientit. Pad duhet të ekspozohet kur mbulon, dhe mund të mbulohet lehtësisht në zonën përfundimtare. Nëse kërkohet saktësi, ajo mund të jetë në formën e një vrime pastrimi. Isshtë PCB bordi fleksibël me një shtresë më të përdorur dhe të përdorur gjerësisht dhe përdoret gjerësisht në instrumentet e automobilave dhe instrumentet elektronikë.

Thirdly, Uncovered double-layer connection
This type of land interface can be connected to both the front and the back of the wire. In order to do this, a via hole is formed in the insulating substrate at the pad, which can be formed by etching, etching or other mechanical means at a desired position of the insulating substrate. It is used for two-sided mounting elements, devices, and where soldering is required. There is no insulating substrate in the pad area of the via, thereby chemically removing the pad area.

What do you need to do next?

Fourthly, Covered with double layer connection
This type differs from the former class in that it has a layer of cover on the surface. However, the cover layer has through holes, and both sides can terminate and retain the cover layer. This type of flexible PCB is made of two layers of insulating material and a layer of metal conductor. It is used when the cover layer and the surrounding devices are required to be insulated from each other, and they are insulated from each other, and the ends need to be connected to both the front and the back.

2. Double layer FPC
The double-layer FPC has two layers of conductors. The application and advantages of this type of double-layer flexible PCB are the same as those of a single-sided flexible PCB. The main advantage is the increased wiring density per unit area.

3. Multi-layer FPC
Flexible multilayer PCBs, such as rigid multilayer PCBs, can be fabricated into multilayer flexible PCBs using multilayer lamination technology. The advantage of a multilayer FPC is that the substrate film is lightweight and has excellent electrical properties. The multilayer flexible PCB board made of the polyimide film is about 1/3 lighter than the rigid epoxy glass cloth multilayer PCB board.

Hetim


    send-icon Na dërgoni mesazhin tuaj